Wróć na początek strony
Przejdź do wyszukiwarki
Przejdź do treści głównej
Przejdź do danych kontaktowych
Przejdź do menu górnego
Przejdź do menu dolnego
Przejdź do menu bocznego
Przejdź do mapy serwisu
Menu wysuwane
Samorządowe Centrum Kultury i Biblioteka w Morawicy
Treść główna

Regionalne przepisy kulinarne

Artykuł

Zapraszamy do podzielenia się swoim przepisem na ciasta, sałatki, dania gorące, nalewki, przetwory itd. Poniżej prezentujemy zbiór przepisów, które nadesłane zostały przez koła gospodyń wiejskich działających na terenie naszej gminy, czytelniczki wiadomości morawickich oraz gospodynie domowe.

 

Jak zamieścić przepis na naszej stronie internetowej?
Przepis prześlij na adres:

  • e-mailowy:
    sckmorawica@onet.pl

  • pocztowy:
    Samorządowe Centrum Kultury w Morawicy
    ul. Spacerowa 7
    26-026 Morawica 

 

NADESŁANE PRZEPISY:

  1. Kapusta z kminkiem
    (Plik w formacie pdf 23 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
  2. Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami
    (Plik w formacie pdf 23 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
  3. Kapusta z grochem
    (Plik w formacie pdf 23 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
  4. Gołąbki dla leniwych
    (Plik w formacie pdf 25 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
  5. Kapusta obgotowana z kminkiem
    (Plik w formacie pdf 23 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
  6. Flaki z warzywami
    (Plik w formacie pdf 24 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
  7. Fasolka w sosie pomidorowym z kiełbasą
    (Plik w formacie pdf 25 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
  8. Flaki z kaszą
    (Plik w formacie pdf 22 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
  9. Kapuśniaczki z barszczem
    (Plik w formacie pdf 25 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
  10. Kapusta z kaszą
    (Plik w formacie pdf 20 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
  11. Koziołki
    (Plik w formacie pdf 20 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
  12. Pierogi targańce
    (Plik w formacie pdf 22 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
  13. Pierogi z kapustą i grochem
    (Plik w formacie pdf 24 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
  14. Kapusta zganianka
    (Plik w formacie pdf 23 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
  15. Placek ziemniaczany Ciul
    (Plik w formacie pdf 23 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
  16. Pączki ziemniaczane
    (Plik w formacie pdf 22 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
  17. Postne pierogi z kapustą i kaszą gryczaną
    (Plik w formacie pdf 24 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
  18. Gołąbki z fasolą i mięsem
    (Plik w formacie pdf 26 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
  19. Ciasto Śmietanowiec
    (Plik w formacie pdf 25 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
  20. Ciasto z pianką
    (Plik w formacie pdf 24 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
  21. Buraki ćwikła
    (Plik w formacie pdf 22 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
  22. Sałatka z pieczarek i zielonego groszku
    (Plik w formacie pdf 23 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
  23. Sernik
    (Plik w formacie pdf 21 KB, po kliknięciu rozpocznie się pobieranie)
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.